MartinairMartinair

Over Martinair Cargo

Martinair Cargo heeft een gedegen internationale reputatie als luchtvrachtvervoerder. Een enorme diversiteit aan goederen wordt over de gehele wereld vervoerd door de lucht. Een aantal producten verdient daarbij bijzondere aandacht en behandeling en vereist ook specifieke kennis. Zo is Martinair Cargo vooral gespecialiseerd in het transport van temperatuurgevoelige goederen zoals farmaceutische producten, verse bloemen, groenten en fruit. Volledige temperatuurcontrole tijdens de vlucht zorgt er voor dat de producten in perfecte staat aankomen op de eindbestemming. Daarnaast heeft Martinair Cargo een uitstekende naam op het gebied van het vervoer van ‘live stock’.

Vrijwel dagelijks bevinden zich paarden aan boord van onze vluchten om vervoerd te worden naar internationale wedstrijden. Nog specialistischer is het transport van wilde dieren. Regelmatig worden bijvoorbeeld leeuwen, tijgers of neushoorns vervoerd in het kader van programma’s om bedreigde diersoorten te redden. Ook is Martinair Cargo al jaren één van de luchtvaartmaatschappijen betrokken bij het vervoer van het Formule 1 ‘circus’ tijdens het Grand Prix seizoen.
Martinair Cargo vliegt vanaf haar thuisbasis Schiphol voornamelijk naar Zuid Amerika en Afrika. De vloot bestaat uit vliegtuigen van het type Boeing 747-400ERF en Boeing 747-400BCF.